woensdag 12 mei 2010

Blog Boekvertalers


Ik kwam op de blog boekvertalers terecht. En als echte boekenliefhebber ga ik dit blog zeker volgen.

Boekvertalers.nl is het gezamenlijke weblog van een groep vertalers die lid zijn van de Yahoo-mailinglist ‘Boekvertalers’.

Deze mailinglist is besloten. De leden gebruiken hem om elkaar vertaalvragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen over alle mogelijke onderwerpen die direct of zijdelings met het vertaalvak te maken hebben. De boekvertalerslijst is opgericht in 2001 en telt ruim driehonderd leden, van wie een vijftigtal vrijwel dagelijks via de lijst met elkaar communiceert.

De boekvertalers vertalen zowel fictie als non-fictie. De fictie omvat een breed spectrum van genres: van hoge literatuur tot meer populaire boeken, van thrillers tot chicklit, van fantasy tot bouquetreeks. De non-fictie varieert van literaire non-fictie tot boeken over geschiedenis, wetenschap en maatschappij tot tuin- en kookboeken. De taal waarin of waaruit vertaald wordt is het Nederlands. Engels is de meest voorkomende brontaal, maar ook vertalers uit het Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Spaans, Noors, Hongaars en de klassieke talen nemen deel.

Met dit weblog treden de boekvertalers uit de beslotenheid van de mailinglist om meer bekendheid aan hun vak te geven en zoeken zij het contact met hun lezers op. Ze schrijven over hun werk en hun boeken, over taal en vertalen, en over zichzelf. Boekvertalers.nl richt zich tot iedereen die van boeken houdt en tot iedereen die belangstelling heeft voor het vertaalvak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten