maandag 17 maart 2008

Knielen op een bed violen in de Lievekamp


Afeglopen zaterdag naar de try-out geweest van Knielen op een bed violen van Jan Siebelink. Prachtige bewerking van het boek en de diverse rollen werden door 5 personen gespeeld.

Wat kan het geloof en zeker dit geloof een invloed op het leven van mensen hebben.

Madeleine Matzer regisseert de theatervoorstelling naar de geliefde en gelauwerde roman van Jan Siebelink, waarvan inmiddels meer dan 400.000 exemplaren zijn verkocht.Knielen op een bed violen vertelt het verhaal van de tuinder Hans Sievez die zich bekeert tot het orthodoxe christendom. De impact die dat heeft op zijn familie is enorm. Knielen op een bed violen gaat over mensen die zich verloren voelen en veiligheid zoeken. Mensen die keuzes maken die misschien niet voor iedereen direct invoelbaar zijn en alleen met compassie begrepen kunnen worden. Maar bovenal is het een ultiem liefdesverhaal van een gezin dat een vader probeert te begrijpen; een vader die de liefde in het aardse leven als een bedreiging ziet voor zijn geloofsovertuiging.
Madeleine Matzer maakte eerder onder andere de succesvolle voorstelling Hokwerda’s kind, naar het boek van Oek de Jong. De Volkskrant schreef hierover: Prachtig hoe regisseur Madeleine Matzer 450 pagina's heeft teruggebracht tot anderhalf uur vlammend en sensueel spel ...een zinnenprikkelende voorstelling.

Cees Geel
De hoofdrol in de theaterbewerking van Knielen op een Bed Violen zal worden vertolkt door acteur Cees Geel. De rol zou oorspronkelijk worden gespeeld door Roef Ragas, die onlangs plotseling kwam te overlijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten