maandag 21 juni 2021

De afwijking van Dries Muus

De afwijking is de debuutroman van Dries Muus. Een meeslepend verhaal over publieke vernedering en persoonlijke taboes, over donkere uitwegen uit neerwaartse spiralen. De afwijking van Dries Muus is een buitengewoon originele coming-of-ageroman. .. Dries Muus schrijft al jaren kraakheldere stukken over boeken en cultuur voor Het Parool en HP/De Tijd. Uit zijn kritieken spreekt behalve eruditie en humor ook vooral heel veel liefde voor literatuur Thema homoseksualiteit in de voetbalwereld en hoe gemeen pesten kan zijn.

De tunnel van Anna Woltz

Londen, september 1940 Dit is ons verhaal. We leren elkaar kennen diep onder de grond, in de tunnels van de Ondergrondse. Elke nacht schuilen we daar voor de bommen die Londen verwoesten. Quinn is vijftien. Ze is van huis weggelopen met een tas vol juwelen en ze wil de wereld veranderen. Jay is alles kwijt, dus regels kunnen hem gestolen worden. Sebastian is Quinns grote broer, maar ze noemt zijn naam niet. Voor zijn familie bestaat hij niet meer. Ella van veertien vertelt het verhaal. Ze is net een jaar ziek geweest en voelt zich onzichtbaar – maar dan komt de tunnel. Anna Woltz schreef een razend spannend en aangrijpend nieuw boek voor alle lezers van Honderd uur nacht. Dit boek werd aangeraden door Adriaan van Dis. Prachtig en indrukwekkend. Vier tieners leren elkaar kennen tijdens de bombardementen in de oorlog.

Het boek Daniel van Chris de Stoop

Op een nacht in 2014 beslopen de neven Ahmed en Rachid de oude hoeve van de bejaarde boer Daniel. Plaats van handeling: de Belgische gemeente Evernijs, buurdorp van Sint-Léger, beide gelegen in de buurt van het Franse industriestadje Roubaix. Omdat het gerucht ging dat de boer een fortuin in klinkklare munt verborg in zijn woning, stapten de neven op die kwade nacht op de boerderij af. Ze troffen er de oude man, gingen op zoek naar zijn geld en filmden hoe ze hem met een stok stevig op zijn hoofd sloegen. Hij bleef bewegingloos achter. Later legden de jongens de boerderij in de as, om de moord te verdoezelen. Hun buit: een paar duizend euro. luister ook de podcast Mooi indrukwekkend verhaal. Je voelt de liefde voor de boer en ook hoe jongeren tot bepaalde daden kunnen komen.

Dagje Zeeland

Bloemenpracht

Met het fietspontje