woensdag 30 september 2009

Stieg Larsson hype


Na alle verhalen van iedereen ben ik ook bezweken en besmet door het Stieg Larsson virus.Het eerste deel van de millenium trilogie heb ik net uit.Een dikke pil (560 blz) die mij in het begin niet zo boeide maar toen ik alle personages op een rijtje had wilde ik net als iedereen weten hoe het afliep met het familiegeheim van de familie Vanger.
En de rol die de kritische journalist Mikael Blomkvist en de excentrieke hacker Lisbeth Salander daar in hebben om dit geheim op te lossen.
Jammer dat de schrijver van dit succes in 2004 is overleden en dat de erfgenamen nu een strijd voeren om de opbrengsten van dit succes. Misschien zit daar ook nog wel een thema voor een boek in.
Wat me ook opviel op dit boek zijn de ogen op de kaft. De laatste tijd verschijnen er steeds meer boeken met uitdagende ogen op kaften van boeken.
Ik ga snel het tweede deel reserveren: de vrouw die met vuur speelde.

Roze oktobermaand



In het kader van october borstkankermaand heb ik vanavond een "roze"tentoonstellingstafel in de bibliotheek gemaakt met allerlei materialen boeken, brochures en folders over borstkanker en verwerking daarvan.
Veel informatie is terug te vinden op de site Pink Ribbon Een op de 8 vrouwen krijgt in haar leven borstkanker.De tentoonstelling is aangevuld met materiaal van de stichting Chaja oss (Verwerkingskunst rondom kanker)Maandag werd de borstkankermaand officieel geopend in Amsterdam.