maandag 14 maart 2022

De Petrus in Vught

DePetrus is een ontmoetingsplek voor inwoners en bezoekers van Vught & omstreken. Kom binnen om te snuffelen tussen de boeken, om mee te doen met een cursus of activiteit, om een leuk cadeautje te kopen, de kunst of het gebouw te bewonderen, of gewoon om de krant te lezen onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee. Je bent 7 dagen per week van harte welkom!

Musical TBL gezien in Lievekamp op 12 maart 2022

De blonde Elle Woods leeft een zorgeloos leven in het zonnige Beverly Hills: hippe vrienden, de laatste designerfashion en het coolste vriendje van haar high school. Maar hij dumpt haar, tegen alle verwachtingen in! Hij vindt haar te dom en te blond en daarmee schaadt ze zijn toekomst. Elle neemt een besluit en volgt hem samen met haar Chihuahua Bruiser naar Harvard. Die stap zet niet alleen haar eigen leven volledig op zijn kop, maar ook het keurige Harvard. De musical Legally Blonde is gebaseerd op de succesvolle film uit 2001.

Boekkaarten tentoonstelling

Boekkaarten-tentoonstelling van Mieke School-van As te zien in de Bibliotheek Oss. Van maandag 7 maart tot en met zaterdag 9 april 2022. ‘Een leven lang lezen….boeken reizen mee door mijn leven’ De tentoonstelling Boekkaarten Mieke is tijdens haar loopbaan gestart met het sparen van Boekenweekgeschenken en beeldjes en ansichtkaarten met boeken en/ of lezende figuren. Deze kaarten komen uit museumwinkels, boekhandels of via vrienden of kennissen in haar bezit. Inmiddels heeft ze er al honderden gespaard en ze is nog lang niet klaar met verzamelen. De tentoonstelling is opgedeeld in tien categorieën, zoals bijvoorbeeld humor, dieren, schrijvers, kunst en kinderboeken. Mieke geniet nog steeds van elke nieuwe kaart en vindt het leuk om ook anderen daarvan te laten genieten. Dus kom vooral kijken naar deze bijzondere verzameling. Mieke School Als jong meisje nam Mieke’s oma haar mee naar het patronaatsgebouw om boeken te lenen. Hele boekenseries werden door kleine Mieke verslonden, zoals De Vijf, Mariska en Ernsjan en Snabbeltje. Haar oma heeft Mieke leesliefde bijgebracht. Later werd Mieke vrijwilligster in de dorpsbibliotheek en via KCVL, een overkoepelende organisatie voor dorpsbibliotheken, startte Mieke’s loopbaan in de Bibliotheekwereld. Sinds 1976 was ze werkzaam bij de Bibliotheek Oss en daar heeft ze, tot haar pensioen, vele veranderingen meegemaakt. Geen dag was hetzelfde. Je kunt Mieke ook kennen als mediathecaris van TBL, daar heeft ze van 1991 tot en met haar pensioen vele leerlingen geadviseerd bij hun leeslijst. Sinds 2015 is Mieke met pensioen maar ze is nog steeds leer- en leesgierig. Van maandag 7 maart tot en met zaterdag 9 april zijn de boekkaarten van Mieke School-van As te bekijken tijdens de openingsuren van de Bibliotheek Oss.

Fort st Andries en de toren beklommen

Wat je van bloed weet van Philip Huff

Op de openbare basisschool in Blaricum wordt de verteller van Wat je van bloed weet voor het eerst verliefd. Op de hockeyclub in Laren ontmoet hij Cato de Witte, van wie hij weet dat zij het voor hem is. Samen doorlopen ze de middelbare school in Bussum. Intussen woont hij in een groot, vrijstaand huis, met een rieten kap en een grote tuin, samen met zijn ogenschijnlijk welvarende familie. Maar de buren kunnen niets horen. Wat je van bloed weet is een roman over opgroeien in een gewelddadig gezin, over de wording van kind tot man, en over de liefde - de liefde voor Cato, maar ook voor Alexander, de jongere broer van de verteller en hun zus, Emilie. Het is een roman over machteloosheid in familieverhoudingen en over de vraag of je jezelf ooit uit die verhoudingen kunt bevrijden. Wat je van bloed weet is Philip Huffs persoonlijkste roman tot nu toe. Luister naar de podcast,

Rome in Nederland

Rome is een buurtschap in de Nederlandse gemeente Maasdriel, gelegen in de provincie Gelderland. Het ligt tussen Velddriel en Rossum.