zondag 10 oktober 2021

Mijn legendarische moeder overleeft alles van Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen is een Nederlandse journalist, columnist en schrijver. Hij schrijft zowel fictie als journalistieke bijdragen en columns voor uiteenlopende publicaties. Zijn proza wordt gekenmerkt door een droge tot cynische ondertoon. Marcel van Roosmalen over zijn dementerende moeder in het verpleegtehuis ten tijde van de coronapandemie – ontroerend eerlijk, droogkomisch en actueel Wanneer de moeder van Marcel van Roosmalen na een val niet terug kan keren naar het ouderlijk huis, en onderdak vindt in een verpleegtehuis in Velp, lijkt een rustige periode voor haar en haar kinderen aan te breken. Totdat in maart 2020 de coronapandemie om zich heen grijpt. Het verpleegtehuis wordt ontruimd vanwege de vele positief geteste bewoners en moeder Van Roosmalen wordt getransporteerd naar de bossen bij Groesbeek. Het gevolg is dat ze niet meer weet waar ze is en wie ze is. Ze mag ook geen bezoek ontvangen, er is alleen nog ruimte voor een ‘zwaaimoment’ met familieleden. Al heeft ze geen idee meer wie er staan te zwaaien. En dat is nog maar het begin. In Mijn legendarische moeder overleeft alles beschrijft Marcel van Roosmalen hoe zijn moeder tegen elke verwachting in de coronatijd doorstaat. Rauw, onthutsend, eerlijk en geestig.

Op goed geluk van Jenny Colgan

Feelgood boek over een bibliothecaresse!! Bibliothecaris Nina weet precies wat mensen moeten lezen. Op goed geluk maakt ze een keuze: welk boek helpt tegen liefdesverdriet en welk verhaal de eenzaamheid kan verjagen. Maar als de bibliotheek sluit en Nina werkloos wordt, helpen boeken haar ook niet. Of toch wel? Nina opent haar eigen, heel bijzondere boekwinkel: ze rijdt met een boekenbus door de Schotse Hooglanden. Maar een happy end is in het echte leven ietsje ingewikkelder dan in een roman. Gelukkig is er de ietwat knorrige, maar heel aantrekkelijke huisbaas die haar steeds redt uit de zoveelste noodsituatie.

Beelden bij de Buffel in VInkel.

Galerie & Beeldentuin De Buffel Welkom bij Galerie & Beeldentuin De Buffel. Treed binnen in de wereld van de Afrikaanse kunst in het Brabantse dorpje Vinkel. Terwijl u door de beeldentuin wandelt kunt u genieten van een grote collectie, meer dan 1.000 stenen, handgemaakte en unieke beelden van bekende en onbekende Zimbabwaanse kunstenaars. Een tuin en galerie vol verrassingen waar het aan inspiratie voor u niet zal ontbreken. Ook voor kunstenaars die liever zelf aan de slag gaan is een bezoek aan de galerie zeker de moeite waard. U vindt er een uitgebreide keus aan diverse soorten serpentijnstenen, albast en speksteen uit verschillende landen in de wereld. In de galerie is een ruime keuze aan kwalitatief goed beeldhouwgereedschap en diverse soorten consoles. Bekijk onze openingstijden en kom genieten van de diverse, prachtige en kleurrijke kunstwerken. Uw beeldhouwgereedschap kunt u ook online bestellen.