zondag 3 april 2022

Joris Linssen in Nooit meer slapen podcast

Luister naar de podcast met Joris linssen over zijn nieuwe boek Joris Linssen is presentator, entertainer, zanger en bekend van de tv-programma’s Hello Goodbye en Taxi. Nu schreef hij Het boek Louis, een persoonlijke familiekroniek over de man van zijn moeder en de invloed die hij op Linssen heeft gehad. Het leven van Louis lijkt gedoemd om te mislukken maar wordt ondertussen getekend door sociale betrokkenheid. In dit boek beschrijft Linssen ook hoe hij zijn eigen weg in het leven en de muziek heeft gevonden.

Oorlog in Westerbork indrukwekkende documentaire

De Tweede Wereldoorlog ligt inmiddels bijna 77 jaar achter ons, maar nog altijd blijven er nieuwe verhalen uit die tijd opduiken. Vanavond is de documentaire Oorlog in Westerbork, april-september 1945 te zien op NPO 2. NSB'ers Duizenden gearresteerde NSB'ers en andere van collaboratie verdachte Nederlanders werden direct na de bevrijding gevangengezet in Kamp Westerbork. Daar zaten nog honderden Joden vast, waarvan een aantal (naast de geringe manschappen van het Militair Gezag) werd aangewezen als bewakers. Goed en kwaad Aan de hand van interviews met voormalige Joodse en NSB-gevangenen, nabestaanden en deskundigen onderzoeken interviewer Frénk van der Linden en regisseur Eric Blom de scheidslijn tussen goed en kwaad in Westerbork ten tijde van de lente en zomer van 1945, toen Nederland definitief bevrijd werd.

Terra Ultima wint Woutertje Pieterse prijs

‘Terra Ultima’ wint de Woutertje Pieterse Prijs 2022 Juryvoorzitter Abdelkader Benali maakte zojuist tijdens de speciale eenmalige Kindertaalstaat op NPO Radio 1 bekend dat Raoul Deleo en Noah J. Stern de 35e Woutertje Pieterse Prijs hebben gewonnen voor hun boek ‘Terra Ultima’.

Mooi gisteren bij wintertijd Harry Belafonte