woensdag 11 mei 2011

smoeder


Op aanraden van mijn nicht ben ik de documentaire zondagavond om 23.30 gaan kijken. Maar helaas ik was te moe en heb gisteren via uitzending gemist de herkansing gehad.
Iedereen die mantelzorger is voor zijn of haar moeder vindt deze documentaire interessant. Er is ook een prachtige website met foto's en liedjes van en over moeders en familieportretten.


Theatervoorstelling van Maria Goos en Marcel Musters. De twee Brabanders beginnen met 'Smoeder is dood' en vertellen daarover. De voorstelling biedt een ontroerend beeld van de onthechting van kinderen van hun moeder en vice versa. Michiel van Erp bewerkte Smoeder voor televisie. Naast de dramatische verfilming heeft Smoeder ook documentaire-elementen. Het fenomeen 'smoeder' en de manier waarop het publiek de voorstelling ervaart, spelen hierbij een belangrijke rol.

Een documentaire die vooral de gevoelens blootlegt die we allemaal wel hebben voor onze eigen moeder.Het zet je als kijker aan het denken over de relatie die je met je eigen moeder hebt. Is die optimaal? Zou hij beter kunnen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten